Noże gastronomiczne

noże kuchenne

Noże gastronomiczne są podstawą w każdej kuchni, niezależnie od charakteru działalności. Profesjonalne noże kuchenne potrzebne są zarówno w eleganckiej restauracji, jak i małej pizzerii. Przy zakupie nie warto kierować się wyłącznie ceną i znaną marką – postaw na produkty dobrej jakości, ponieważ posłużą Ci przez wiele lat. Kupowanie noży wątpliwej jakości jest słabym pomysłem. Przede wszystkim szybko ulegają zużyciu, a przy tym nie zapewniają ergonomicznej pracy. Zwróć uwagę na materiał ostrza. Ostrze ze stali węglowej można szybciej naostrzyć, jednak nie jest ono odporne na rdzewienie. Nie zaleca się mycia takich noży w zmywarkach automatycznych. Jeśli stanowi to dla Ciebie problem, to powinieneś postawić na noże z ostrzem ze stali nierdzewnej. Nie zapomnij również o bezpieczeństwie użytkowania – najlepiej jeśli część uchwytowa noża była pokryta powłoką antypoślizgową. Na rynku istnieje szereg różnego rodzaju noży, od uniwersalnych po specjalistyczne. Do wyboru masz np. noże do mięsa surowego, noże do drobiu, noże do ryb, noże do warzy i owoców, noże do nabiału, noże do pizzy, noże do kebaba, noże do bułek, noże do biszkoptów, noże do chleba, noże do filetowania, noże do nacinana, noże do krojenia oraz wiele więcej. Wszystko zależy od tego, jakie są Twoje potrzeby. Pamiętaj, że noże należy używać zgodnie z ich założeniem. Otwierając nimi konserwy lub butelki, tylko narażasz ostrze na uszkodzenie. Dla bardzo wymagających osób istnieje idealne rozwiązanie – noże HACCP. Są to produkty, których ostrza wykonuje się ze stali najwyższej klasy. Dzięki temu noże są niezwykle ostre oraz wytrzymałe. Ich trwałość związana jest z innowacyjnym sposobem wytwarzania – przed dopuszczeniem do sprzedaży noże są wielokrotnie sprawdzane i weryfikowane. Wszystko to sprawia, że zakupiony przez Ciebie nóż będzie wyróżniał się wysoką jakością i odpornością na uszkodzenia.

Reklama: http://twojenoze.pl/